KOSGEB Proje Örnekleri 2024-2025 – GÜNCEL ve ÜCRETSİZ

KOSGEB proje örnekleri 2024-2025 ile ilgili tüm detaylar. KOSGEB proje örneklerini ücretsiz bir şekilde indirerek kendiniz yazabilirsiniz. Tüm sorularınızı, uzmanlarımız ücretsiz bir şekilde cevaplayacaklardır. Gelin, projelerinizi birlikte oluşturalım. Aşağıdaki yorum bölümünden 7/24 bize sorularınızı sorabilirsiniz. Yeter ki, projelerinizi kendiniz hazırlama noktasında istekli olun. Biz buradayız.

ÖNEMLİ UYARI: KOSGEB mevzuatı, 01.01.2018 tarihi itibariyle değişmiştir. Diğer senelerde de belli güncellemeler olmuştur. Artık KOSGEB girişimcilik sertifikası aldıktan sonra işletme kurulmalıdır. İşletme kurulduktan sonra KOSGEB yeni girişimci başvurusu yapılabilecektir.

İş planı formatı da değişmiştir. Sitemizde bulunan proje örnekleri revize edilecektir. Format değiştiği için yeni iş planı formatına göre iş planı örnekleri tarafımızca hazırlanacaktır. Ancak, yine de eski format proje örneklerini inceleyerek yeni proje formatına uygulayabilirsiniz.

Yeni format KOSGEB başvuru formu isimli yazımızı inceleyebilirsiniz.

KOSGEB proje örnekleri 2024-2025 nedir?

KOSGEB’den destek almak için proje yazmak şarttır. Bunu hepimiz biliyoruz. Özellikle birçok girişimci veya KOBİ yetkilisi kendi projelerini yazamamak konusunda şikayetçidir. Her şey çok karışık gelir ve projelerini yüksek tutarlarda danışmanlara yazdırırlar.

Halbuki süreç hiç de zor değildir. Bir de doğru KOSGEB proje örnekleri var ise! Hatta, biz şunu savunuyoruz: Bir firma veya girişimci kendi projesini, kendisi yazmalıdır. Çünkü işletmelerini en iyi kendileri bilir. Durumlarını, rakamlarını, rakiplerini, bölgesini en iyi kendisi bilir. Pazarını, tanıtım planını en iyi kendisi bilir, araştırır.

Bunu yapmazsa zaten işletmesi başarısız olacaktır çünkü atması gereken adımları araştırmamıştır. İş planı ya da proje şarttır. Destek olsa da olmasa da. Yoksa işletmenizi kurduktan sonra veya yapacağınız faaliyetlerle ilgili uygulama aşamasında sudan çıkmış balığa dönersiniz.

Bu nedenle diyoruz ki, herkes kendi projesini kendisi yazmalıdır. Bu, inanın çok zor bir durum veya süreç değildir. Bilakis, oldukça zevklidir.

Size A’dan Z’ye her konuda yardımcı olabiliriz. Ancak kendi araştırmalarınızı da kendiniz yapmalısınız. Proje yazmak, cümle kurmaktır, ifade etmektir. Doğru cümleler ile durumunuzu, sizden talep edilen bilgileri doğru ifadelerle açıklamaktır. Bunu herkesin yapacağını düşünüyorum. Çok yüksek ücretler karşılığında almanız gereken bir hizmet değildir, proje yazdırmak. Önce inanın buna.

Şimdi aşama aşama ne yapmanız gerektiğini ifade edeceğim. Bu arada, konumuz şu: KOSGEB yeni girişimci desteğine başvurmak. Diğer destekler için yazmanız gereken projeleri bir kenara bırakıyorum. Örneğin; ar-ge, teknoyatırım, KOBİ proje, KOBİGEL, Teknopazar, işbirliği güçbirliği vb. Bunlar için de proje yazmanız gerekir, bunlar da çok zor değildir. Yazarsınız, hem de danışmanların hazırladıklarından daha gerçekçi ve samimi. Yeter ki yeterli bilgiyi, durumunuz ile ilgili yeterli bilgiyi verin. Bunlar için de özelden sorularınızı yöneltin, cevaplarız.

KOSGEB proje örneklerine geçmeden önce tavsiyelerimiz

  • Sizinle paylaşacağımız birkaç örnek proje ya da iş planı olacak. Bunlar sadece örnek. Her sektöre uyarlanabilir. Önemli olan doğru cümle yapılarını oluşturmak. Gerekli araştırmayı, gerçekten yapmak. Bu araştırmalar, destek almak için önemli olduğu kadar, işletmenizin başarılı olması için de çok önemli, hatta daha önemli. Konuyu böyle düşünün. İşletmenizi kurduktan sonra daha çok müşteriyi işletmeme nasıl çekebilirim? sorusunu merak etmiyor musunuz? Bunu araştırıp planlamalısınız. Rakiplerinizi hiç araştırdınız mı? Bunu araştıracaksınız. Nasıl araştıracağınızı bilmiyorsanız, size bunu anlatabiliriz. Danışmanınız siz Muştayken, İstanbul’dan bu araştırmaları nasıl yapsın? Danışmanların yapacağı şudur: Daha önceden oluşturmuş olduğu cümle yapılarını iş planlarında kullanmak, hazır bilgiyle formu doldurmak. Yeni girişimci desteği için İstanbul’dan kalkıp Muş’a gelen hiç danışman gördünüz mü? Konuyu ve olayı umarım anlamışsınızdır.
  • Sizinle paylaşacağımız proje örnekleri daha da artacak, yazımıza eklenecek. Biz de sınırlı kişiden oluşan bir ekibiz. Zamanla envanterimiz genişleyecek, proje örneklerimizi çalan da olacaktır. Ancak onlar sorularınızı hiç bir zaman cevaplayamazlar, çünkü uygulamayı bilmiyor, tecrübe sahibi değiller. Zamanında KOSGEB’de uzmanlık yapmış editörlerimiz ise burada, sizinle olacaklar.
  • Paylaşacağımız proje örnekleri %100 doğru değiller. Bunun sebebi, standart içerikle dolu olmasıdır. Sizin bu içerikleri genişletmeniz ve kendi durumunuza uyarlamanız gerekmektedir. Biz sizin işletmenizde kaç kişinin çalışacağını bilemeyiz. Siz kendi durumunuza uygun olarak proje örneklerini değiştirmelisiniz. İfadeleri genişletmelisiniz.
  • Sizin için KOSGEB iş planı nasıl hazırlanır? yazısını daha önce hazırlamıştık, bu yazımızdan da yararlanabilirsiniz. Ancak, bu yazıdan 2018 yılında başvuru formunun değişmesi nedeniyle sadece genel anlamda yararlanabilirsiniz.

Girişimcilik sertifikası aldınız, işte yapmanız gerekenler

  • Aslında girişimcilik kursuna katıldığınız için proje yazmayı da öğrenmiş olmanız gerekiyordu. Ne yazık ki, eğitimler doğru bir şekilde verilmiyor. Tamamen amaç dışı konular da işlenebiliyor.
  • Sertifikanızı aldıktan sonra işletme açmaya karar verdiyseniz, ilk yapmanız gereken işletmenizi yasal olarak kurmaktır. İşletme kurulmadan artık ne yazık ki başvuru yapamıyorsunuz. Bu nedenle, sertifika sonrası KOSGEB’e başvuru yapmak istiyorsanız, işletmenizi kurmalısınız. Peki ama daha KOSGEB onaylamadı, neden işletmemi kurayım ki? diye sorduğunuzu duyar gibiyim. Bu sorunun cevabı şu: Siz zaten KOSGEB’e güvenerek işletme açıyorsanız, yanlış yoldasınız. Siz şunu demelisiniz: KOSGEB olsa da olmasa da ben işletme açacağım. Buna zor da olsa gücüm yeter. Bu durumda zaten KOSGEB desteği, anlamlı olacaktır. KOSGEB, başvurunuzu onaylar ya da onaylamaz. Sizin bundan çok fazla etkilenmemeniz gerekir. Aksi takdirde, KOSGEB desteğine güvenilerek açılan işletmeler, hep kısa sürede batmıştır.
  • Unutmayın, bütün başvuru süreci KOSGEB e-KOBİ sistemi üzerinden ilerleyecektir.
  • KOSGEB’e proje hazırlarken, farklı kaynaklardan yararlanmayı ihmal etmeyin. KOSGEB İl Müdürlüklerinde ne yazık ki uzmanlar çok fazla yardımcı olmuyorlar. Proje örneğinizi hazırladıktan sonra onayla demeden önce KOSGEB’e giderek, uzmanlardan projenizi kontrol etmelerini talep edin.
  • Projenizi hazırladıktan sonra sistem ekranı üzerinden ek belgeleri sisteme yüklemeyi unutmayınız.

KOSGEB Proje Örnekleri 2024-2025

Bu örnekleri, hiç bir yerde bulamazsınız. Öncelikle, bunu ifade edeyim. İnternet ortamında yer alan proje örneklerinin hemen hemen hepsi işe yaramaz, eski, 10 yıl öncesinin formatıdır. Yukarıda da ifade ettiğim gibi, bu örnekleri artıracağız. Ancak bunları, kendi sektörünüze göre de uyarlayabilirsiniz. Genişletmeyi, yeni cümleler eklemeyi de unutmayın. En önemlisi, size ait olsun.

Son olarak, bu yazımızı ve internet sayfamızı duyana duymayana iletiniz. Vatandaşlarımıza faydamızın dokunması inanın bizi çok mutlu ediyor.

Burada da uyarımızı yineleyelim: Bu format, 2017 yılı formatıdır. 2018 yılında KOSGEB, sağolsun proje formatını değiştirdi. Bu nedenle, kısa süre içerisinde yenilerini buraya ekleyeceğiz. Ancak, 2017 yılı formatını inceleyerek bu formatı, 2018 yılı formatı için de uygulayabilirsiniz.

KOSGEB proje örneği 1: KOSGEB çiçekçilik iş planı örneği

KOSGEB proje örneği 2: KOSGEB market proje örneği

KOSGEB proje örneği 3: KOSGEB çiğköfte projesi örneği

KOSGEB proje örneği 4: KOSGEB oto yıkama iş planı örneği

KOSGEB proje örneği 5: KOSGEB cafe iş planı örnekleri

Yukarıdaki KOSGEB proje örnekleri, bu belgelerin adı üstünde birer örnek olduklarını gösteriyor. Sektörüm burada yok diye üzülmeyin, bu proje örneklerinde yer alan cümle kalıplarını kendinize uyarlayarak  güncel formatı üzerinde çalışabilirsiniz.

Sağlıcakla kalın.

“KOSGEB Proje Örnekleri 2024-2025 – GÜNCEL ve ÜCRETSİZ” üzerine bir yorum

Yorum yapın