Genç Çiftçi 2024-2025 Projesi Başvuru Ne Zaman?

Genç çiftçi 2024-2025 projesi hibe başvurusu ne zaman diye sorulmaya çoktan başladı. Genç Çiftçi 2024-2025 çağrısı Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yapılmaktadır. Her yıl binlerce genç çiftçinin faydalandığı bu destek programının tüm ayrıntılarını bu yazımızda sizler için paylaştık.

Arşiv>>>

Genç çiftçi hibe sonuçları 2024-2025 açıklanmaya başlandı. Genç çiftçi hibe kazananların listesi 2024-2025 ise internette yayınlanıyor. Hibe kazananların listesini merak ediyorsan, il il tam sıralı listeyi aşağıda yayınlıyoruz.

Ayrıca yazımızda ilerleyen yıllarda da faydalı olması açısından genç çiftçi hibe 2024-2025 başvuru nasıl yapılır, ve daha birçok sorunun cevabını veriyoruz. Genç çiftçi hibe konusu ile ilgili tüm prosedürü ve süreci de anlatmaya çalıştık.

Aşağıdaki yorum alanından fikirilerinizi ve sorularınızı bizimle paylaşmaktan çekinmeyiniz. En kısa sürede, tarafınıza geri dönüş yapılacaktır.

 

İçindekiler

Genç çiftçi hibe puanlama tablosu 2024-2025

Genç çiftçi puanlama cetveli 2024-2025 ve puanlama sistemine göre projeler puanlanacaktır. Aşağıdaki görselden değerlendirme kriter tablosunu inceleyebilirsiniz.

2024-2025 yılı genç çiftçi puanlama tablosu örneği

genç çiftçi hibe puanlama tablosu 2024-2025 örnektir

Genç çiftçi puanlama tablosuna göre kaç puan alabileceğinizi hesaplayabilirsiniz. Genç çiftçi puanlama sonucunuzu aşağıda paylaşabilirsiniz.

Genç çiftçi Projesi 2024-2025 desteği nedir?

Genç çiftçi projesi hibe 2024-2025 desteği; Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından aşağıda yer alan amaçları gerçekleştirebilmek adına oluşturulan bir hibe destek programıdır.

  • Tarımda sürdürülebilirliğin sağlanması
  • genç çiftçilerin girişimciliğinin desteklenmesi
  • gelir düzeyinin yükseltilmesi
  • alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması
  • kırsalda genç nüfusun istihdamına katkı sağlayacak kırsal alandaki tarımsal üretime yönelik projelerin desteklenmesi

Bu amaçlara ulaşabilmek adına genç çiftçi hibe programı oluşturulmuştur. Umuyoruz ki, verilen hibe desteği ile birlikte bu amaçlara ulaşılır.

Genç çiftçi hibe desteğinin kapsamı, ilgili tebliğde şu şekilde ifade edilmiştir:

”Kırsal alanda yaşayan genç çiftçilerin mahallinde uygulayacağı bitkisel, hayvansal, yöresel tarım ürünleri, tıbbi ve aromatik bitki üretimi, işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik projelere 30.000 TL’ye kadar hibe ödenmesidir.”

Buna göre, genç çiftçiler, başvuru şartlarını sağlamaları ve projelerinin onaylanması halinde 30.000 TL’ye kadar hibe alabileceklerdir.

Bu tebliğ eskimiş olup, güncel miktarların açıklanması beklenmektedir.

Genç çiftçi hibe desteğinin proje konuları nelerdir?

Genç çiftçi hibe desteği proje konularını 3’e ayırabiliriz. Bu 3 program başlığı altında ise proje konularını sıralayabiliriz. Bu proje konuları kapsamında genç çiftçilere hibe verilebilecektir.

Buna göre;

a) Hayvansal üretime ilişkin proje konuları şu şekildedir:

  • Büyükbaş hayvan yetiştiriciliği
  • Küçükbaş hayvan yetiştiriciliği
  • Arı yetiştiriciliği ve bal üretimi
  • Arı sütü, ana arı, polen ve benzeri arı ürünleri üretimi
  • İpekböceği yetiştiriciliği ve tesis yapımı
  • Serbest sistem yumurta tavuğu yetiştiriciliği ve tesis yapımı

b) Bitkisel üretime ilişkin proje konuları şu şekildedir:

  • Kapama meyve bahçesi tesisi
  • Fide, fidan, iç ve dış mekân süs bitkisi yetiştiriciliği
  • Kontrollü örtü altı yetiştiriciliği
  • Çok yıllık yem bitkisi yetiştiriciliği
  • Kültür mantarı üretimi ve tesis yapımı

c) Yöresel ürünler ile tıbbi ve aromatik bitki üretimi, işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine ilişkin proje konuları şunlardır:

  • Çok yıllık tıbbi ve aromatik bitki üretimi, işlenmesi, depolanması ve paketlenmesi
  • Coğrafi işaretli, organik veya iyi tarım uygulamalı bitkisel ve hayvansal üretim

Yukarıdaki bazı konular, ne yazık ki her il için geçerli değildir. Uygun iller, ancak başvuru yapabilmektedir.

Buna göre;

Hangi projeyi seçme konusunda kararsızsanız, Mavi Yumurta Tavuğu ve Yumurtası 2018: Fiyatları, Özellikleri ve Faydaları isimli yazımızı inceleyebilirsiniz.

Genç çiftçi hibe 2024-2025 başvuru şartları nelerdir? Kimler başvuru yapabilir?

Genç çiftçi projesi hibe 2024-2025 desteğine başvuru yapabilmek için bazı şartları sağlamak gerekmektedir. Çünkü ne yazık ki herkes bu hibe programına başvuru yapamamaktadır.

Şimdi dilerseniz, genç çiftçi hibe desteği şartlarını açıklayalım.

a) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak

b) Bu Tebliğin yayımlandığı tarih itibarıyla 18 yaşını doldurmuş, 41 yaşından gün almamış olmak

c) Okur-yazar olmak

ç) Başvuru tarihi itibarıyla, 31/5/2006 tarihli ve 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) ve (b) bentleri kapsamında sigortalı sayılanlar ile isteğe bağlı sigortalılık hükümleri kapsamında tarım veya orman işlerinde hizmet akdiyle süreksiz olarak çalışanlar ve Türkiye İş Kurumu tarafından düzenlenen Toplum Yararına Çalışma Programlarından yararlananlar hariç, ücretli çalışan olmamak

d) Başvuru tarihi itibarıyla örgün eğitime devam ediyor olmamak

e) Başvuru tarihi itibari ile askerlik görevi ve cezai hükümlülüğü devam eden veya denetimli serbestliği olan kişi olmamak

f) Başvuru tarihi itibarıyla Katma Değer Vergisi (KDV), gerçek ve basit usulde vergi mükellefi olmamak

g) Hayvansal üretime yönelik, büyükbaş ve küçükbaş hayvan yetiştiriciliği konulu proje başvuruları için bu Tebliğin yayımlandığı tarih itibarıyla 15 adet büyükbaş veya 50 adet küçükbaştan fazla hayvan sahibi olmamak

ğ) Arı yetiştiriciliği ve bal üretimi konulu proje başvuruları için bu Tebliğin yayımlandığı tarih itibarıyla 50 adetten fazla arılı kovan sahibi olmamak

h) Arı sütü, ana arı, polen ve benzeri arı ürünleri üretimi konulu proje başvuruları için bu Tebliğin yayımlandığı tarih itibarıyla en az 50 adet arılı kovan sahibi ve TAB’a üye olmak

ı) Genç çiftçi hibeden faydalanmış, hibe sözleşmesi imzalamaya hak kazandığı halde sözleşmeyi imzalamamış, hibe sözleşmesi iptal edilmiş olmamak

i) Aynı proje konusunda Bakanlığın diğer hibe programlarından yararlanmış olmamak

j) Bu maddenin (ç), (f), (g), (ğ) ve (ı) bendi hükümlerine tabi kişilerin eşi olmamak

Yukarıda yer alan hususlardan herhangi birisini sağlayamadığınız takdirde, genç çiftçi hibe programına başvuru yapsanız dahi projeniz reddedilir.

Genç çiftçi PROJESİ 2024-2025 başvurusu nasıl yapılır? Başvurular ne zaman?

Öncelikle genç çiftçi hibe programına  tahminen 2 Nisan 2025 ile 30 Nisan 2025 tarihleri arasında başvuru yapmalısınız. Başvurular, yine tahminen 30 Nisan 2025 tarihi mesai saatinde bitecektir. Bu nedenle, bir an önce başvuru yapmanızı öneririz. Son güne başvurunuzu asla bırakmayınız. Teknik aksaklıklar sizi başvuru yapmanızdan alıkoyabilir.

Peki ama nasıl başvuru yapacağım diyorsanız, başvurunun tüm adımlarını teker teker anlatacağım. Ancak, başvuru sürecini burada öncelikle özetlemek istiyorum.

  • Başvurular, ilk olarak internet üzerinden yapılacaktır. İnternet üzerinden kullanıcı adı ve şifreniz ile sisteme giriş yaparak gerekli bilgiler girilmelidir. (Anlatacağım.)
  • Daha sonra girilen bilgilerin internetten çıktısı alınacaktır.
  • Alınan çıktı ile birlikte talep edilen belgeleri (Bu belgeleri aşağıda sıralayacağım.) ikamet edilen ya da ikamet edilmesi taahhüt edilen (proje nerede uygulanacaksa orası) nüfusu 20.000 kişinin altında olan yerleşim biriminin bağlı olduğu il veya ilçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne teslim edilecektir.
  • Başvuru dosyası, bizzat elden teslim edilmelidir.

GENÇ ÇİFTÇİ 2024-2025 Adım 1: Yeni çiftçi kaydı yapılması

Eğer genç çiftçi sistemini ilk kez kullanacaksanız, ilk olarak yeni çiftçi kaydı yapmanız gerekmektedir. Genç çiftçi sistemine kayıt işleminizi gerçekleştirmelisiniz.

Karşınıza çıkan ekrandaki tüm bilgileri eksiksiz olarak doldurmalısınız. İlgili kısımları doldurduktan sonra ”Üye Ol” butonuna tıklayınız. Bilgilerin doğru girildiğinden emin olunuz. Bu butona tıkladıktan sonra sisteme kaydınız gerçekleşecektir.

GENÇ ÇİFTÇİ 2024-2025 Adım 2: Sisteme giriş yapılması

Sisteme kayıt olduğunuz için artık bir şifreniz olacaktır. Bu şifreniz ile sisteme giriş yapmalısınız.

GENÇ ÇİFTÇİ 2024-2025 Adım 3: Başvuru ekranının açılması

Sisteme giriş yaptığınızda karşınıza ilk olarak Duyuru Listesi sayfası gelecektir. Bütün duyuruları burdan takip edebilirsiniz. Ayrıca, bu duyurular yazımızdan da paylaşılacaktır. Duyuru listesinin hemen üzerinde bir kısım olacaktır. Bu kısımda, Başvuru İşlemleri bölümünden Yeni Başvuru linkine tıklamanız gerekmektedir.

genç çiftçi hibe 2024-2025 desteği

GENÇ ÇİFTÇİ 2024-2025 Adım 4: Çiftçi bilgilerinin girilmesi

Yeni başvuru linkine tıkladığınızda karşınıza çiftçi bilgilerinin girileceği ekran çıkacaktır. Bu ekranda; TC Kimlik No, Adı Soyadı, Baba Adı ve Doğum Tarihi bilgileri otomatik olarak MERNİS sisteminde çekilerek girilmiş olacaktır. Sizin bu bilgileri girmenize gerek yoktur. Eğer MERNİS’den çekilen bilgilerin hatalı olduğunu düşünüyorsanız, bu durumu il veya ilçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne bildirmelisiniz.

Diğer talep edilen bilgileri de size uygun olarak girmeli ve seçmelisiniz.

Genç çiftçi projesi başvuru adımları

GENÇ ÇİFTÇİ 2024-2025 Adım 5: Genç çiftçi projesi 2018 bilgilerinin girilmesi

Bu bölümde genç çiftçi projesi ile ilgili sizin projenize özel bilgilerin seçilmesi ve girilmesi gerekmektedir. Bu kısımda belli başlıklarda sadece seçim yapıyorsunuz, bazılarında ise doğrudan ifade etmeniz gerekmektedir. Proje adı, proje amacı gibi bilgileri sizin yazmanız gerekmektedir, seçim yapamıyorsunuz.

Zorlandığınız bir husus olursa, bize her zaman sorabilirsiniz.

GENÇ ÇİFTÇİ 2024-2025 Adım 6: Gider kaleminin belirlenmesi

Bu bölümde iki farklı seçeneğiniz vardır. Dilerseniz, tavsiye edilen projelerden birisini seçersiniz ya da kendi projenizi oluşturabilirsiniz. Seçim, tamamen size kalmıştır.

GENÇ ÇİFTÇİ 2024-2025 Adım 7: Arazi/işletme bilgisinin girilmesi

Yatırım arazisi veya işletmesinin mülkiyeti size aitse bu bölümde bu bilgilerin girilmesi gerekmektedir.

GENÇ ÇİFTÇİ 2022 Adım 8: Teslim edilecek evrakların listesi

Artık bu bölüm, genç çiftçi projesi son kısımdır. Başvurunuzu KAYDETTİKTEN sonra öncelikle projenizin çıktısını almalısınız ve ekranda çıkan belgeler ile birlikte mutlaka ama mutlaka il veya ilçe müdürlüklerine dosyanızı teslim etmeniz gerekmektedir. Aksi takdirde, başvurunuz geçersiz sayılacaktır.

Genç çiftçi proje dosyanızı kaydettikten sonra başvuru numaranızı da bir yere not alabilirsiniz.

Tüm bu başvuru süreci ile ilgili detaylı bilgi sahibi olabilmeniz ise mümkün!

Genç çiftçi 2024-2025 uygun proje giderleri nelerdir?

Genç çiftçi hibe programı kapsamında her gider, ne yazık ki desteklenmemektedir. Örneğin, traktör veya bahçe traktörü genç çiftçi programı kapsamında uygun gider kalemi değildir, desteklenmez.

Peki ama hangi harcamalar hibe programı kapsamında desteklenebilir? Dilerseniz, bu proje gider kalemlerine bir göz atalım:

  • Makine, ekipman, donanım, malzeme alımları
  • Fide
  • Tohum
  • Fidan
  • Misel
  • Torf
  • Yumurta
  • Arı
  • Boş kovan
  • Arılı kovan
  • Canlı hayvan alımı
  • Yeni tesis giderleri

Evet, yukarıdaki maddelerde ismi geçenlere yönelik yapacağınız harcamalar, bu hibe kapsamı programında değerlendirilmektedir. Bu harcamalara yönelik, 30.000 TL hibe alabilirsiniz. Ancak, bu giderlere yönelik harcama yapmadan önce projenizin onaylanması ve hibe sözleşmesinin imzalanması gerekmektedir. Aksi takdirde, bu hibeyi alamazsınız.

Genç çiftçi 2024-2025 projesi hibe desteği gerekli evraklar nelerdir? Genç çiftçi başvuru dilekçesi nedir?

  • Nüfus cüzdanı fotokopisi.
  • Ücretli çalışmadığına dair kendisine ve eşine ait SGK’ dan alınan belge.
  • Genç çiftçi başvuru dilekçesi. (Sistemden çıktı alıyorsunuz bu dilekçeyi, başka bir yerden temin etmeyiniz.)
  • Proje tanıtım formu. (Sistemden çıktı alıyorsunuz)
  • Taahhütname (Sistemden çıktı alıyorsunuz)
  • Gerçek ve basit usulde vergi mükellefi olmadığına dair kendisine ve eşine ait onaylı belge.
  • Diploma sureti veya okur-yazarlık belgesi; Okur Yazarlık Belgesi ve Diploma örnekleri, aslı görülmüştür olarak veya onaylı olarak kabul edilmiş olması gerekir. Okul terk (Tasdikname) belgesi program kapsamında Okur-Yazar Belgesi olarak kullanılabilecektir. Okullardan alınan “.Okulumuzdan Mezun Olmuştur.” İfadesi olan belgeler kişiye ait beyan olup sonrasında başvuru sahibinin örgün eğitime (Açık Öğretim – Açık Lise Hariç) devam ettiği tespit edilir ise başvuru reddedilip gerekli yaptırım ve cezai işlemler uygulanacaktır.
  • Arı sütü, ana arı, polen vb. arı ürünleri üretimi projesi konusuna başvuranlar için TAB tarafından onaylanmış üyelik belgesi.

Genç çiftçi proje değerlendirme komisyonuna gerektiğinde sunulmak üzere;

  • Yatırım yeri mülkiyetinin (hisseli tapuda, yatırım yeri kadar hisseye sahip olanlar mülkiyeti kendisine ait kabul edilir) genç çiftçiye ait olduğuna dair,
  • Aldığı eğitimin proje konusu ile uyumluluğunu gösteren (Yabancı ülkelerdeki okullardan alınan diplomalar Yüksek Öğretim Kurumu veya Milli Eğitim Bakanlığı/Müdürlüğü tarafında onaylanması gerekir.) belge,
  • Coğrafi işaret tescilinin proje konusu içeriğine ait olduğunu gösteren,
  • Şehidin birinci derece yakını, gazi, engelli veya engelliye bakmakla yükümlü kişi olduğuna dair,
  • Askerlik terhis belgesi, puanlamaya esas belgelerdir.

 

Genç çiftçi hibe sözleşmesi imzalama aşamasında talep edilen gerekli belgeler nelerdir?

Sonuçlar açıklandı ve asil listedesiniz. Bu durumda, hibe sözleşmesi imzalamanız gerekmektedir. Ancak, hibe sözleşmesine ek olarak sizden bir takım belgeler de yine talep edilecektir.

Bunlar, sadece hibe sözleşmesi imzalamaya hak kazanan genç çiftçilerden hibe sözleşmesi imzalama aşamasında talep edilecektir.

Peki ama nedir bu belgeler? Dilerseniz, bu belgeleri tek tek sıralayalım.

  • Başvuruda taahhüt ettiğiniz yerde ikamet ettiğinizi gösteren ikametgah belgesi. Farklı yerde ikamet edenler, ikametgah adreslerini proje yerine almalıdırlar.
  • Bitkisel üretim konulu projelerin sahipleri, eğer mülkiyeti size ait değilse ya da paylı mülkiyet söz konusu ise proje yerinin size 5 yıllığına kiralandığını gösteren kira sözleşmesi. Bu sözleşmeler ya muhtar ya da noter onaylı olmak zorundadır.
  • Hayvancılık projeleri için işletme tescil belgesi ve kapasite uygunluk belgesi
  • Hayvancılık projeleri için başvuru sahibi eğer mülkiyet sahibi değilse, işletmenin üzerinde bulunduğu araziye ait 3 yıllık kira sözleşmesi. Bu sözleşme de muhtar ya da noter onaylı olmak zorundadır.
  • Aşağıda örneğini paylaştığımız noter onaylı genç çiftçi taahhütnamesi.
  • Verasete iştirak durumlarında da kira sözleşmesi şarttır.

Hibe sözleşmesi imzalandıktan sonra proje konusuna göre TİGEM, TAB veya KOZABİRLİK ile alım sözleşmesi imzalanmalıdır.

Ön ödeme ve hibe ödemesinden önce de yine bir takım belgeler sizden talep edilecektir.

Hibe ödemesinden sonra ise 2 yıllık takip süresinde de bazı belgeler talep edilecektir.

Bu belgelere, uygulama rehberinin 10. sayfasından ulaşabilirsiniz.

Görüldüğü üzere, bürokratik süreç biraz fazladır. Sabırlı ve dikkatli olmanızı öneririm.

Genç çiftçi taahhütname 2024-2025

Genç çiftçi taahhütname 2018 sistemden çıktı alınarak teslim edilmelidir. Ancak, genç çiftçi taahhütname örneğini de inceleyebilirsiniz.

Son olarak, genç çiftçi ile ilgili bütün dokümanlara ulaşabilmeniz mümkündür.

Genç çiftçi hibe 2024-2025 ödemeleri nasıl yapılacak?

Genç çiftçi hibe programına başvuru yapıp projesi kabul edilenler, fiili gerçekleşmelerden sonra veya hibe sözleşmelerinin sone erme tarihinden itibaren 5 iş günü içerisinde bağlı bulundukları il veya ilçe müdürlüklerine yapmalıdır.

Genç çiftçiler ödeme taleplerini şu belgeler ile yapmalıdır:

  • Ödeme talep dilekçesi
  • Mal alım belgesi ve harcama belgeleri

Her iki belgede bir asıl bir fotokopi olmak üzere dosyada olmalıdır. Bu belgeler, Genç Çiftçi Projeleri Desteklenmesi Programında Kullanılmıştır” mühürü basılarak size geri verilecektir.

Eğer belgelerde eksiklik söz konusu olursa, belgeler size iade edilir ve eksikliklerin tamamlanması sizden talep edilir.

Önemli uyarı: Ödeme belgelerindeki tarih, hibe sözleşmesinin imzalanmasından sonraki bir tarih olmalıdır. Aksi takdirde, hibe sözleşmesi fesih edilir. Aman dikkat, diyelim.

Belgeleri teslim ettikten sonra 5 iş günü içerisinde yetkililer sizi yerinde ziyaret eder.

Hibe ve alım sözleşmesi imzalandıktan sonra  toplam bedel, muvafakat üzerinden TİGEM’e, KOZABİRLİK ve TAB’a ön ödemeli olarak yapılmaktadır.

Daha sonra, bu kurumlar ile genç çiftçi arasında hibe ve alım sözleşmesi aynı anda imzalanır.

Ön ödeme icmalleri, 5 iş günü içinde Genel Müdürlüğe gönderilir ve Genel Müdürlük, genç çiftçi adına hibe ödemesini gerçekleştirir.

Genç çiftçi 2024-2025 hibe projesi ile ilgili bazı önemli uyarılar

Son olarak, bu hibe programı ile ilgili sizlere bazı uyarılarda bulunmak istiyorum. Bu uyarıları dikkate almanız durumunda, çok fazla sıkıntı ile de karşılaşmazsınız.

  • Eğer mevzuat hükümlerine aykırı davranırsanız, yapılan ödeme sizden faizi ile geri tahsil edilir. Bu nedenle, beyanlarınız ve faaliyetleriniz mevzuat hükümlerine uyumlu olmalıdır. Bu konuda, il veya ilçe müdürlüklerine danışarak hareket etmenizde fayda var. Yanlış bilgi vermek, yanlış beyan vermek size zarar verebilir.
  • Eğer hibe sözleşmesinin imzalanmasından sonra vazgeçerseniz ya da hibe sözleşmesine uygun hareket etmezseniz, 2 yıl boyunca genç çiftçi hibe projesine başvuru yapamazsınız.
  • Genç hibe projesinde birinci yıl uygulama yılıdır. İzleyen iki yıl ise takip yılıdır. 3 yıllık bir süreçtir aslında.
  • Proje kapsamında elde edilen veya teslim edilen hayvanlar. il veya ilçe yürütme biriminin onayı ile elden çıkarılabilir.
  • Süresi içerisinde mutlaka hibe sözleşmesi imzalamanız gerekmektedir. Aksi takdirde, hakkınızı kaybedersiniz. Bu nedenle, hibe sözleşmesi imzalanma tarihlerini çok iyi bir şekilde takip etmeniz gerekmektedir. Bunu da açıklayalım. Buna göre, askı listelerinin ilan edilme süresinin bitiminden itibaren 5 iş günü içerisinde sözleşme imzalanmalıdır. Bu konuda, oldukça dikkatli davranmanızı kesinlikle öneriyoruz. Bazı genç çiftçiler, geçen yıl süreyi kaçırmışlardı.
  • Genç çiftçi, hibe sözleşmesi imzalamadan önce vefat ederse yasal mirasçıları herhangi bir hak iddia edemezler. Ancak, hibe sözleşmesi imzaladıktan sonra bu üzücü olay gerçekleşirse, yasal mirasçılarının ortak kararı ile hibe hakkı, yasal mirasçılarına geçer.
  • Büyükbaş ve küçükbaş kapsamındaki hayvan alımları TİGEM tarafından gerçekleştirilecektir. Arı yetiştiriciliği ve benzeri konularla ilgili alımlar TAB tarafından gerçekleştirilecektir. İpekböcekçiliği ile ilgili alımlar ise KOZABİRLİK tarafından gerçekleştirilecektir.
  • Yeni alınan taşınırlar, hibe sözleşmesinden itibaren 3 yıl boyunca satılamaz ve kiralanamaz. Kullanım hakkını yürütme biriminin onayı olmadan devredemez.
  • Proje kapsamında eşten, anneden, babadan, çocuktan, kardeşten mal ve hizmet alımı alamazsınız.
  • Proje başvuru ekinde, alacağınız gider kalemlerine yönelik teknik özellikleri sunmayı unutmayınız.

Genç çiftçi hibe sonuçları 2024-2025 açıklanmaya başlandı.

Genç çiftçi hibe sonuçları ve hibe kazananların listesi 2024-2025 açıklanmaya başlandı. İlk açıklanan il Şanlıurfa oldu. Diğer iller için de takibe devam ediyoruz.

Diğer iller de açıklanır açıklanmaz aşağıdaki genç çiftçi hibe kazananlar listesi 2024-2025’e ekleyeceğiz.

An ve an Bakanlık ile iletişim halindeyiz. Sorgu listeleri, İl Müdürlüklerine asılacaktır. Genç çiftçi hibe kazananların listesi 2024-2025 yayınlanır yayınlanmaz, il il tüm listeleri burada duyurmuş olacağız.

Genç çiftçi hibe kazananların listesi 2018 (SIRALI)

Bazı illerde genç çiftçi hibe kazananların listesi 2018 yayınlanmıştır. Bazı illerde ise henüz askı listeleri yayınlanmamıştır. Yayınlanmayan iller için takipteyiz. Yayınlanır yayınlanmaz burada paylaşıyor olacağız.

Adana: İnternetten genç çiftçi hibe kazananların listesi 2018 yayınlanmamıştır. Askı listesine müdürlükten ulaşabilirsiniz.
Adıyaman: TIKLAYINIZ.

Afyon: TIKLAYINIZ. 
Ağrı: TIKLAYINIZ.
Amasya: TIKLAYINIZ.
Ankara: BEKLENİYOR.
Antalya: BEKLENİYOR.
Artvin: TIKLAYINIZ.
Aydın: TIKLAYINIZ.
Balıkesir: BEKLENİYOR.
Bilecik: TIKLAYINIZ.
Bingöl: TIKLAYINIZ.
Bitlis: BEKLENİYOR.
Bolu: TIKLAYINIZ.
Burdur: TIKLAYINIZ.
Bursa: BEKLENİYOR.
Çanakkale: TIKLAYINIZ.
Çankırı: TIKLAYINIZ.
Çorum: BEKLENİYOR.
Denizli: TIKLAYINIZ.
Diyarbakır: BEKLENİYOR.
Edirne: TIKLAYINIZ.
Elazığ: BEKLENİYOR.
Erzincan: TIKLAYINIZ.
Erzurum: TIKLAYINIZ.
Eskişehir: TIKLAYINIZ.
Gaziantep: TIKLAYINIZ.
Giresun: TIKLAYINIZ.
Gümüşhane: BEKLENİYOR.
Hakkari: BEKLENİYOR.
Hatay: TIKLAYINIZ.
Isparta: TIKLAYINIZ.
Mersin: TIKLAYINIZ.
İstanbul: TIKLAYINIZ.
İzmir: TIKLAYINIZ.
Kars: BEKLENİYOR.
Kastamonu: TIKLAYINIZ.
Kayseri: TIKLAYINIZ.
Kırklareli: TIKLAYINIZ.
Kırşehir: TIKLAYINIZ.
Kocaeli: TIKLAYINIZ.
Konya: TIKLAYINIZ.
Kütahya: BEKLENİYOR.
Malatya: TIKLAYINIZ.
Manisa: TIKLAYINIZ.
Kahramanmaraş: TIKLAYINIZ.
Mardin: TIKLAYINIZ.
Muğla: TIKLAYINIZ.
Muş: TIKLAYINIZ.
Nevşehir: BEKLENİYOR.
Niğde: BEKLENİYOR.

Rize: BEKLENİYOR.
Sakarya: BEKLENİYOR.
Samsun: İnternetten genç çiftçi hibe kazananaların listesi 2018 yayınlanmamıştır. Askı listesine müdürlükten ulaşabilirsiniz.
Siirt: BEKLENİYOR.
Sinop: BEKLENİYOR.
Tekirdağ: BEKLENİYOR.
Trabzon: BEKLENİYOR.
Tunceli: TIKLAYINIZ.

Şanlıurfa: TIKLAYINIZ.
Uşak: TIKLAYINIZ.
Van: TIKLAYINIZ.
Yozgat: TIKLAYINIZ.
Zonguldak: TIKLAYINIZ.
Aksaray: TIKLAYINIZ.
Bayburt: BEKLENİYOR.
Karaman: TIKLAYINIZ.
Kırıkkale: BEKLENİYOR.
Batman: BEKLENİYOR.
Şırnak: BEKLENİYOR.
Bartın: TIKLAYINIZ.
Ardahan: TIKLAYINIZ.
Iğdır: TIKLAYINIZ.
Yalova: Genç çiftçi hibe kazananların listesi internette yayınlanmadı. İlçe müdürlükleri ve muhtarlıklara asıldı.
Karabük: TIKLAYINIZ. (GÖRSELLER İÇERİSİNDE)
Kilis: BEKLENİYOR.
Osmaniye: TIKLAYINIZ.
Düzce: BEKLENİYOR.

KAZANANLARIN GIDA TARIM HAYVANCILIK İL VEYA İLÇE MÜDÜRLÜKLERİNE BAŞVURU YAPMASI VE GEREKEN İŞLEMLERİ BELİRTİLEN TARİHLERDE TAMAMLAMALARI GEREKİYOR.

Genç çiftçi 2024-2025 projesi hibe sözleşmesi için gerekli evraklar

  • 1.Genç Çiftçinin başvuruda taahhüt ettiği kırsal alanda ikamet ettiğine dair ikametgah belgesi.
  • 2.Bitkisel üretim konlu projeler için; hibe sözleşmesi imzalama tarihi itibari ile mülkiyet başkasına ait veya genç çiftçinin hissesi bulunan yatırım parseline ilişkin diğer hissedarlar ile yapılan en az beş yıllık noter/muhtar onaylı kira sözleşmesi veya Taahhütname/Fiili Kullanım Taahhütnamesi
  • 3.Hayvancılık projeleri için ‘’İşletme Tescil Belgesi’’ ve ‘’Kapasite Uygunluk Belgesi’’. (Hisseli olmayan tam parsel sadece bir kişi tarafından projede kullanılabilecektir.)
  • 4.Hayvancılık projelerinde kiralık olarak kullanılacak işletmelerde, İşletme Tescil Belgesi ve işletmenin üzerinde bulunduğu araziye ait (arazi üzerinde işletme görünmeyebilir.) en az 3 yıllık noter/muhtar onaylı kira sözleşmesi veya Taahhütname/Fiili Kullanım Taahhütnamesi.
  • 5.Verasete iştirak durumlarında; kişinin hissesinin bulunduğu parseller için noter/muhtar onaylı kira sözleşmesi veya ‘’Taahhütname ve Fiili Kullanım Taahhütnamesi’’ düzenlenebilecektir.
  • 6.Veraset iştirak kapsamında olan ve başvuru sahibinin hissesi bulunmayan parseller için tüm hissedarlar ile noter/muhtar kira sözleşmesi ve Taahhütname alınması şarttır.
  • 7.Noter onaylı Tebliğ ekindeki ‘’Taahhütname’’ istenir.

Genç çiftçi hibe kazananların listesi 2018 ne zaman açıklandı?

Genç çiftçi hibe sonuçları 2018 yılı itibariyle 2 Temmuz 2018 tarihinde açıklanmaya başlanmıştır. İlk açıklanan il Şanlıurfa olmuştur.

* Aşağıdaki açıklama değiştirilmiştir. En geç 2 ay içinde açıklanır ibaresi getirilmiştir.

Genç çiftçi projeleri, değerlendirme komisyonu tarafından yapılacaktır. Buna göre,

Genç çiftçi proje değerlendirme komisyonu tarafından aşağıda belirtilen esaslar çerçevesinde yapılır. Buna göre,

  • İlk olarak, değerlendirme komisyonu, teslim aldığı projeleri 10 iş günü içerisinde değerlendirerek onaylar.
  • Değerlendirme komisyonu, projeleri aşağıda paylaşacağım puanlama cetveline göre değerlendirir ve askı listelerini oluşturur.
  • Bu listeler, il ve ilçe müdürlüklerine asılır.

Genç çiftçi proje değerlendirme komisyonu kararları kesindir, itiraz durumu söz konusu değildir.

Biliyorsunuz ki 30 Nisan 2018 tarihinde başvurular sona ermiş olacak ve akabinde genç çiftçi hibe 2018 sonuçları için bekleme durumu söz konusu olacaktır.

Proje teslim sonrası yaklaşık 21 gün içinde yani mayıs ayının sonuna doğru sonuçlar açıklanmış olur. Son başvuru tarihi üzerinden 3 hafta geçtikten sonra listeler ilan edilecektir. En azından uygulama rehberinde yazan ifade bu şekildedir. Uygulama rehberin 15 İŞ günü ifadesi vardır. Hafta sonlarını da dahil ettiğinizde 21 gün etmektedir. Bu ifadeye aşağıda da görebilirsiniz:

Genç çiftçi hibe 2018 sonuçları

Ancak kesin olarak bir tarih vermek de zor. Şu tarihte açıklanır, diyemiyoruz. Fakat, değerlendirme işlemlerinin bu süre içerisinde tamamlanacağı da ortada ve zorunludur.

Sonuçlar açıklandıktan sonra il veya ilçe müdürlüklerine sonuç listesi asılacak. Ayrıca, buradan da bu listeleri sizinle paylaşmış olacağız. Hatta ve hatta, il il, ilçe ilçe bu sonuçları buradan yayınlayacağız. Bizi Facebook sayfamızdan takip etmeyi unutmayınız.

Genç çiftçi hibe asil liste ve yedek liste ne demektir?

Sonuç listeleri; asil liste ve yedek liste şeklinde ikiye ayrılacaktır.

Yedek liste şu anlama gelmektedir: Eğer asil listedeki genç çiftçiler hibe sözleşmesi imzalamazsa, yedek listedekiler hibe sözleşmesi imzalamaya çağrılır.

Tavsiye

Genç çiftçi hibe 2024-2025 yılı programı ile ilgili soru ve görüşlerinizi bize her zaman iletebilirsiniz. Aşağıdaki yorum alanından sürecinizi, aklınızdaki soruları, sıkıntıları bizimle ve diğer okuyucular ile paylaşabilirsiniz. Burada süreci beraber takip edebiliriz. Bu nedenle; sorularınızı, görüşlerinizi ve fikirilerinizi aşağıdaki bölümden paylaşmaktan çekinmeyiniz. Diğer başvuru sahipleri de bu yorumlarınızı görecek ve kısa sürede güzel bir etkileşim yakalanacaktır.

Ayrıca, sizi Facebook grubumuza da bekliyoruz. Özellikle sonuçlar, Facebook sayfamızdan paylaşılacaktır.

Sürecin, ülkemize ve sizlere hayırlar getirmesini diliyoruz.

Ayrıca, damızlık düve hibe ve damızlık düve kredisi şartları ve Ziraat Bankası arıcılık kredisi isimli yazılarımızı da okuyabilirsiniz.

Yorum yapın