Kırsal Kalkınma 2024-2025 KKYDP Etap Ne Zaman Açıklanacak?

Kırsal kalkınma 2024-2025 KKYDP Etap ne zaman açıklanacak? Tüm detayları yazımızda bulabilirsiniz.

2024-2025 Güncelleme: Aşağıdaki örnekler eski senelerden alınmıştır, miktarlar güncel olmayıp, her sene değişebilmektedir. Hatta şartlar da değişmekte olup, geleneksel girişimcilik desteği kapsamında olan sektörlere verilen destekler oldukça sınırlandırılmıştır. Bu yüzden aşağıdaki bilgileri baz almamanızı, Kosgeb Resmi Sitesi’nden kesin bilgiyi edinmenizi öneriyoruz.

KKYDP 2024-2025 Etap Ne Zaman Açıklanacak?

Ülkemizin en önemli tarım ve hayvancılık destekleri arasında yer alan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının açıklanması bekleniyor.

2024-2025 Güncelleme: Aşağıdaki örnekler eski senelerden alınmıştır, miktarlar güncel olmayıp, her sene değişebilmektedir. Hatta şartlar da değişmekte olup, geleneksel girişimcilik desteği kapsamında olan sektörlere verilen destekler oldukça sınırlandırılmıştır. Bu yüzden aşağıdaki bilgileri baz almamanızı, Kosgeb Resmi Sitesi’nden kesin bilgiyi edinmenizi öneriyoruz.

KKYDP’nin nasıl bir tarım ve hayvancılık desteği olduğunu, aşağıda yer alan 12. Etap proje çağrısını inceleyerek anlayabilirsiniz.

KKYDP 12. Etap Sonuçları Ne Zaman Açıklandı

Ve sonunda KKYDP 12. Etap Sonuçları Açıklandı. Sonucunuzu öğrenmek için hemen tıklayınız.

KKYDP 12. Etap çağrısı başvuruları sona erdi. Hayırlı olsun.

Artık, KKYDP 12. etap sonuçlarının ne zaman açıklanacağını net bir şekilde ifade edebiliriz.

Buna göre, sonuçlar, 04-05 Nisan 2018 tarihlerinde açıklanacaktır. Açıklanan bu sonuçları yazımızda ve Facebook sayfamızda sizlerle paylaşacağız. Sonuçları, aynı zamanda Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl ve İlçe Müdürlüklerinde de öğrenme şansınız olacaktır.

Başvurunun elektronik ağdan yapılması için son tarih 11/12/2017 idi. Artık sonuçları bekleme zamanı.

Başvurular, değerlendirildi. Oldukça fazla başvuru yapıldığını da biliyoruz. OHAL nedeniyle başvuruların daha detaylı bir şekilde değerlendirileceğini ifade etmiştik. Nihayetinde, 04-05 Nisan 2018 tarihlerinde sonuçları öğrenmiş olacağız.

Sürekli takip halindeyiz. Sonuçlar açıklanır açıklanmaz, hem Facebook sayfamızdan hem de buradan sonuçları size duyuruyor olacağız.

Kırsal kalkınma KKYDP 12. etap ile ilgili bilgileri aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Kırsal Kalkınma Destekleri Nelerdir? Hangi Yatırım Konuları Geçerli Olacak?

Program çerçevesinde Afyonkarahisar, Ağrı, Amasya, Ankara, Aydın, Balıkesir, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Giresun, Hatay, Isparta, Mersin, Kars, Kastamonu, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Nevşehir, Ordu, Samsun, Sivas, Tokat, Trabzon, Şanlıurfa, Uşak, Van, Yozgat, Aksaray, Karaman, Ardahan illerinde;

a) Yaş meyve sebze tasnif, paketleme ve depolama yatırımları hariç bitkisel ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması,
b) Hayvansal ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması konusunda sadece ham derinin işlenmesi ve günlük en fazla 20 baş hayvan kesim kapasiteli mezbaha,
c) Soğuk hava deposu,
ç) Çelik silo,
d) Hayvansal ve bitkisel orijinli gübre işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması,
e) Yenilenebilir enerji kullanan yeni sera,
f) Yenilenebilir enerji üretim tesisleri,
g) Kırsal ekonomik alt yapı yatırım konularından; çiftlik faaliyetlerinin geliştirilmesine yönelik altyapı sistemleri, bilişim sistemleri ve eğitimi yatırımları.

Adana, Adıyaman, Antalya, Artvin, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Bolu, Edirne, Eskişehir, Gaziantep, Gümüşhane, Hakkari, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kırklareli, Kırşehir, Kocaeli, Muğla, Niğde, Rize, Sakarya, Siirt, Sinop, Tekirdağ, Tunceli, Zonguldak, Bayburt, Kırıkkale, Batman, Şırnak, Bartın, Iğdır, Yalova, Karabük, Kilis, Osmaniye ve Düzce illerinde ise;

a) Bitkisel ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması,
b) Hayvansal ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması,
c) Su ürünlerinin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması,
ç) Soğuk hava deposu,
d) Çelik silo,
e) Hayvansal ve bitkisel orijinli gübre işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması,
f) Yenilenebilir enerji kullanan yeni sera,
g) Yenilenebilir enerji üretim tesisleri,
ğ) Tarımsal üretime yönelik sabit yatırımlar,
h) Kırsal ekonomik alt yapı yatırım konularından; kırsal turizm, çiftlik faaliyetlerinin geliştirilmesine yönelik altyapı sistemleri, el sanatları ve katma değerli ürünler, bilişim sistemleri ve eğitimi yatırımları hibe desteği kapsamında değerlendirilir.

KKYDP 12. Etap Uygulama rehberine ulaşmak için tıklayınız.

KKYDP Destek Üst Limitleri Nedir?

Ekonomik yatırım konularında hibeye esas proje tutarı;

8 inci maddenin birinci fıkrasında belirtilen yatırım konularında hibeye esas proje tutarı; yatırım niteliği yeni tesis olan başvurularda 2.000.000 Türk Lirası, yatırım niteliği kapasite artırımı ve/veya teknoloji yenileme olan başvurularda 1.500.000 Türk Lirası, yatırım niteliği tamamlama olan başvurularda ise 1.750.000 Türk Lirası üst limitini geçemez.

Kırsal ekonomik alt yapı yatırım konularında hibeye esas proje tutarı;

8 inci maddenin ikinci fıkrasında belirtilen yatırım konularında hibeye esas proje tutarı; kırsal turizme yönelik niteliği yeni tesis olan yatırımlar için 1.500.000 Türk Lirası, diğer yatırım konuları için 500.000 Türk Lirası üst limitini geçemez.

Hibeye esas proje tutarı alt limiti en az 30.000 Türk Lirası’dır. Bu limitin altındaki başvurular kabul edilmez.

Hibeye esas proje tutarının %50’sine hibe yoluyla destek verilir. Diğer %50’si oranındaki tutarı başvuru sahipleri temin etmekle yükümlüdür.

Proje bütçesi KDV (Katma Değer Vergisi) hariç hazırlanır.

Proje toplam tutarının; bu maddede belirlenen hibeye esas proje tutarını aşması durumunda, artan kısma ait işlerin proje sahiplerince ayni katkı olarak finanse edilmesi ve yatırım süresi içerisinde tamamlanması gerekir. Bu durumun hibe başvurusu ile beraber taahhüt edilmesi şarttır.

Küçük ve orta ölçekli ekonomik faaliyetlere yönelik yatırım tesislerinin desteklenmesi amaçlandığından, başvuruda belirtilen proje toplam tutarı ile yatırım konusunun tam olarak gerçekleşmesi sağlanır.

Yorum yapın