KOSGEB mobilya imalatı desteği, mobilya imalatı yapmak isteyen girişimciler için verilmektedir.
2024-2025 Güncelleme: Aşağıdaki örnekler ve tutarlar eski senelerden alınmıştır, şartlar ve miktarlar güncel olmayıp, her sene değişebilmektedir. Hatta kapsam da değişmekte olup, geleneksel girişimcilik desteği kapsamında olan sektörlere verilen destekler oldukça sınırlandırılmıştır. Bu yüzden aşağıdaki bilgileri baz almamanızı, Kosgeb Resmi Sitesi’nden kesin bilgiyi edinmenizi öneriyoruz.
Desteğin toplam üst limiti, 50.000 TL’dir. Üstelik geri ödemesizdir. KOSGEB’den destek alabilmeniz için önce harcamaları siz yaparsınız. Bu hususu, sakın atlamayın. Eğer sermayeniz yoksa KOSGEB‘den destek alamaz, işletmenizin yönetimini sürdüremezsiniz.
2018 yılında getirilen değişiklikle sadece makine-teçhizat, ofis donanım ve yazılım alımlarınız için KOSGEB’den erken ödeme alabileceksiniz.
Ayrıca KOSGEB, hammadde ihtiyacınızı karşılamaz. Detayları aşağıdaki tablodan görebilirsiniz.
Bulunduğunuz ilin hangi destek bölgesinde olduğunu görmek KOSGEB destek bölgeleri tablosunu inceleyebilirsiniz.
Eğer makine-teçhizat ihtiyacınızı karşılamıyorsa bu tutar, KOSGEB’in tam 100.000 TL geri ödemeli kredisi de var. Ancak bu kredi, sadece makine ve teçhizat için verilmektedir. Faizi yoktur. Ancak bu krediden faydalanabilmeniz için iki temel şart bulunmaktadır.
Birincisi, makineyi önce siz satın almalısınız ve fatura ve dekontunu oluşturmalısınız. Makine tutarının tamamını ise kredi olarak geri alamazsınız. Destek oranı kaçsa o tutarda kredi alabilirsiniz.
Örneğin, makine, 100.000 TL olsun. KDV dahil fiyatı, 118.000 TL. Destek oranı da %90 olsun. 118.000 TL’yi önce tedarikçinize ödersiniz. Makinelerinizi, işletmenize getirirsiniz. KOSGEB yetkilileri gelip görür makinenizi ve kredi olarak hesabınıza 90.000 TL yatar. 2 yıl taksit ödemezsiniz. 2 yıl dolunca taksit ödemeleri başlar.
İkincisi, bu krediden faydalanabilmeniz için kefalet mektubu veya banka teminat mektubu şarttır.
Tüm bu hususlar, 100.000 TL’lik kredi için geçerlidir. 50.000 TL’lik hibe de farklı prosedür işlemektedir.
İçindekiler
KOSGEB mobilya imalatı desteği süresi nasıldır?
Mobilya imalatı destek sürecini, KOSGEB girişimcilik aşamaları isimli yazımızdan çok net bir şekilde öğrenebilirsiniz. Bütün süreci, bu yazımızda anlattık.
KOSGEB Mobilya İş Planı Örneği 2024-2025
KOSGEB girişimcilik aşamalarından da göreceğiniz üzere, mobilya imalatı desteğine başvuru yapabilmek için iş planı yazmalısınız. Bu iş planını, KOSGEB mobilya iş planı örneğimizi de inceleyerek yazabilirsiniz. Ayrıca, KOSGEB iş planı nasıl hazırlanır? isimli yazımız da size yardımcı olacaktır.
Mobilya imalatı işi ile uğraşacak ve KOSGEB desteğine başvuracaksanız, iş planı ile ilgili tavsiyelerimize uymanızı öneriyorum. Nedir bu tavsiyeler?
- Kesinle mobilya iş planı örneğini kopyalamayın. Kendi koşullarınıza göre uyarlayın, değiştirin ve genişletin.
- Kapsamı dolu dolu olsun. Okuyan biz bu işletmeyi desteklemeliyiz, desin.
- İş planınız sizin yol haritanız olsun. Kendi gerçeklikleriniz ile yüzleşin. Geleceğinizi planlayın.
Aşağıda paylaştığımız iş planı ne yazık ki, 2017 yılında geçerli olan format için yazılmıştı. Ancak, 2018 yılında iş planı formatı değişti. KOSGEB başvuru formu değiştiği için aşağıda yer alan iş planını yeni formata göre değiştirmeniz gerekecektir.
***KOSGEB mobilya iş planı örneği 2018’de ügncellenen halini indirmek için TIKLAYINIZ.***
Yararlı İçerik: Giyim mağazası açmak karlı mıdır?