KOSGEB Proforma Fatura Örneği 2024-2025 Word – Excel – PDF İndir – Doldur

KOSGEB proforma fatura örneği 2024-2025 yılında değişti mi? KOSGEB proforma fatura örneği 2024-2025 yılı için indirilebilir şekilde mevcut mudur? Bir proforma faturada olması gerekenler nelerdir? Neden gereklidir? Tüm bu soruların cevabı, sizin için hazırlamış olduğumuz yazıda.

KOSGEB Proforma Fatura Nedir?

KOSGEB proforma fatura, diğer proforma faturalarda olduğu gibi teklif niteliği taşıyan bir fatura türüdür. Ancak resmi fatura yerine geçmez. Herhangi bir mali yük getirmez. Sadece tedarikçinin size satacağı ürünün cinsini, fiyatını, özelliklerini içeren bir faturadır.

Proforma Fatura Neden Gereklidir?

KOSGEB, proje ve iş planlarını değerlendirirken bu proforma faturalara bakar. Çünkü KOSGEB’den destek talep ederken hangi ürünü satın alacağınızı ifade edersiniz ve KOSGEB de bu ürünün özeliklerini, cinsini ve en önemlisi fiyatını görmek ister. Ayrıca kendi fiyat araştırmalarını yapar. Çünkü şişirilmiş proforma faturalar yanlış kararların alınmasına sebebiyet verebilir. Bu durumda, KOSGEB’in gözünde itibar kaybı yaşayabilirsiniz. Özellikle bu hususa dikkat çekmek isterim.

Örneğin Yeni Girişimci Destek Programı başvurusu yaptınız. İş planınızda hangi makineleri KOSGEB desteği ile satın alacağınızı listelediniz. Başvuru formunun ekine mutlaka ”KOSGEB Proforma Fatura” koymalısınız. A, B ve C makineleri için hangi fiyatları aldığınızı görmek ister KOSGEB. A, B ve C makineleri için piyasa fiyatına ve özelliklerine uygun fiyat almaya özen gösteriniz. Nasıl olsa KOSGEB desteği var, fiyatı şişir mantığı ters tepmektedir.

Bir Proforma Faturada Olması Gerekenler Nelerdir?

Bu türdeki bir faturada olması gereken başlıca hususlar şunlardır:

  • Düzenleme tarihi
  • İmza ve kaşe
  • Kimin adı ve soyadına veya hangi işletmeye hazırlandığı ve ilgili kişi T.C. veya vergi numarası
  • Adet, cinsi veya özellikleri, birim tutarı, toplam tutarı
  • KDV dahil olup olmadığı, KDV dahil ise ne kadar olduğu

Bu tarz bir faturanın standart bir taslağı yoktur. Bu özellikleri içeren tüm belgeler proforma fatura yani teklif faturası veya mektubu yerine geçer.

KOSGEB Proforma Fatura Örneği 2024-2025 Nasıldır?

Proforma faturasını herkes istediği gibi düzenleyebilir. Ancak biz yine de doğru bir proforma fatura nasıl olur, bir proforma fatura örneğini aşağıda paylaşalım.

Word ve Excel Halleri için sırasıyla;

Proforma Fatura Excel xls için tıklayınız.

Excel xlsx için tıklayınız.

Word hali için tıklayınız. (Başlıklı ve Çizgili)

Word hali için tıklayınız. (Başlıksız ve Çizgisiz)

PDF hali için tıklayınız.

 

KOSGEB Proforma Fatura Örneği

SAYIN : PROFORMA FATURA
HAMDİ KOSGEBOĞLU 17.05.2024
KOSGEB MAH. MENEKŞE CAD. NO:5
ÇANKAYA/ANKARA
TC- 111111111111
S.NO CİNSİ ADET BİRİM TUT. TOP.TUTAR
1 A MAKİNESİ (Özellikleri…) 1 1.000 TL 1.000 TL
2 B Makinesi (Özellikleri…) 2 2.000 TL 4.000 TL
TOPLAM 5.000 TL
KDV %18 900 TL
GENEL TOPLAM 5.900 TL
 İMZA/KAŞE
NAKLİYE ALICIYA AİTTİR

 

KOSGEB proforma faturayı bilgisayar ortamında doldurmanızı tavsiye ederim. Çünkü bazı durumlarda el yazısı karışıklıklara sebebiyet vermektedir.

“KOSGEB Proforma Fatura Örneği 2024-2025 Word – Excel – PDF İndir – Doldur” üzerine 12 yorum

    • Fiyatı 10.000 TL’nin altındaki gider kalemleri için bir adet proforma fatura sunmanız yeterli olacaktır. 10.000 üstü gider kalemleri için ise 3 tane sunmanız faydalı olacaktır.

      Yanıtla
  1. Merhaba,
    Bayan butik açmayı düşünüyorum. Fakat ürünler çok çeşitli ve farklı toptancılardan olacak. Onlar içinde proforma fatura hazırlamamız gerekiyor mu? Bu faturaları kendiniz mi yoksa toptancı mı hazırlayacak?

    Normalde ben aldığım fiyatlara istinaden bir tablo oluşturdum. Bu yeterli olur mu sizce?

    Teşekkür ederim.

    Yanıtla
    • İşletmenizde satacağınız ürünleri KOSGEB karşılamaz. Bu nedenle, bu ürünler için proforma fatura almanıza gerek yoktur.

      Yanıtla
      • Tesekkur ederim cevabiniz icin. Bir konu hakkinda daha sorum olacak. Butik icin belirledigim yerin su an kiracisi var. Baska bir semtte ki magazasinin dekorasyonu yakinda bitecek ve cikarken tum ekipmanlari (Raflar, Mankenler, Askilar vs.) birakmayi dusunuyor. Bunun icin ise devir ucreti talep ediyor. Devir ucreti icin nasil destek alabiliriz?

        Tesekkurler.

        Yanıtla
        • Makine ve teçhizatın 3 yaşından küçük olduğu ispatlanırsa mak. teçhizat desteği alınabilir. Bunun için de ilk satış faturasını görmek ister KOSGEB. Ayrıca, işletme devri tamamen destek dışı bir konu.

          Yanıtla
    • Artık şirket açılmadan başvuru yapılamıyor Yusuf Bey. Proforma fatura acılan işletmeye göre düzenlenmeli.

      Yanıtla
  2. KOSGEB e proje sunup proform fatura kestirdikten sonra firma bize makina ve teçhizat ları ne zaman teslim eder ve bu teçhizat ların parasını kosgebten alacağımız destek ile ödeme yapabiliyormuyuz

    Yanıtla
    • Muhammet Bey, proforma fatura resmi olmayan faturadır. Gerçek fatura değildir. İş planınızı sunarken KOSGEB’e verilir.

      Projeniz onaylandıktan sonra iki seçeneğiniz var:

      1. Öncelikle makinenizi satın alır, faturasını kestirirsiniz. Sonrasında ise ödemesiniz siz yapıp KOSGEB’den para talep edersiniz.
      2. Teminat mektubu karşılığında KOSGEB’den nakit talep edersiniz, faturasını kestirir, ödemesini yaparsınız.

      Yanıtla
  3. Soru:1)proforma faturayı kimden Nasıl tedarik ederiz? Soru:2)resmî işlemleri başlatırken iş yeri adresi belirtmek şartmıdır?yani proje onaylanmadan dükkan kiralamak gerekiyormu?bide onaylanmama durumu var yani

    Yanıtla
    • 1. İlgili satıcılardan fiyat teklifi olarak alabilirsiniz.
      2. Evet şarttır.
      3. Onaylanmama ihtimali her zaman vardır. KOSGEB’e güvenilerek işletme açılmamalı.

      Yanıtla

Yorum yapın