KOSGEB’e nasıl başvurulur 2024-2025? KOSGEB’e nasıl üye olunur veya üye olurum? KOSGEB’e nasıl müracaat edilir? KOSGEB’e üyelik sorgulama nasıl yapılır ve ücreti ne kadardır? Tüm soruların cevabını aşağıda uzmanlarımız veriyor.
İçindekiler
KOSGEB’e nasıl başvurulur 2024-2025?
Öncelikle KOSGEB’e başvuru yapmanın çok zor olmadığını ifade etmek istiyorum. Eğer faydalanmak istediğiniz herhangi bir KOSGEB desteği var ise destek başvurusu için bir proje yazmanız gerekecektir. Sadece KOSGEB genel destek programına başvuru yapmak için proje yazmanıza gerek yoktur. Diğer destekler için proje ya da iş planı yazmanız bir gerekliliktir.
KOSGEB destekleri ile ilgili yazımızı inceleyebilirsiniz.
Desteklere başvuru yapmadan önce bir takım başvuru işlemlerini tamamlamanız ve bazı araştırmaları yapmanız gerekmektedir. Dilerseniz, sırasıyla yapmanız gereken bu işlemlere geçelim.
- Öncelikle yapmanız gereken araştırmalardan ilki, işletmenizin KOSGEB desteklenen sektörlerden birinde faaliyet gösterip göstermediğini tespit etmenizdir. Eğer, faaliyet gösterdiğiniz ya da göstereceğiniz alan, KOSGEB tarafından destekleniyor ise KOSGEB desteklerine başvuru yapabilirsiniz. Kısaca, özetlemek gerekirse; KOSGEB’den destek almak istiyorsanız, KOSGEB desteklenen sektörlerin birinde faaliyet göstermelisiniz.
- KOSGEB’e üye olmalısınız. KOSGEB’e nasıl üye olunur, KOSGEB’e nasıl üye olurum, sorularını duyar gibiyim. Oldukça basittir. Tek yapmanız gereken işletme bilgileri girerek kaydet butonuna basmaktır. Sizi zorlayacak üç bilgi karşınıza çıkacaktır. Bunlar mali bilanço toplamı, net satış hasılatı ve YİB bilgileridir. Bu bilgileri muhasebecinizden de alabilirsiniz. KOSGEB mali bilanço toplamı nedir? isimli yazılarımızı da okuyabilirsiniz. Yeni işletme açacak olanlar ise KOSGEB girişimcilik sertifikasını aldıktan sonra işletmelerini resmi olarak kurduktan sonra KOSGEB’e üye olabilirler. Üye kaydı yapılırken sistem size kullanıcı adı ve şifresi verecektir. Bu bilgileri kaydediniz.
- KOSGEB’e üye olmak için aşağıdaki belgeleri ilinizdeki KOSGEB il müdürlüğüne teslim etmelisiniz.
- KOBİ Bilgi Beyannamesi (Sistemden çıktı alarak imza atın ve kaşeleyin)
- KOBİ Bilgi Dokümanı (Sistemden çıktı alarak imza atın ve kaşeleyin)
- İmza Sirküleri / Beyanı (Aslı)
- Ticaret/Esnaf Sicil Gazetesi
- KOSGEB, üye başvuru işlemizini onayladığı takdirde size bir SMS gelecek ve destek ekranınız açılacaktır. Kullanıcı adı ve şifreniz ile giriş yaparak destek başvurunuzu, yani proje veya iş planızı yazmaya veya yazdırtmaya başlayabilirsiniz.
Tüm bu işlemleri yaptıktan sonra hem KOSGEB’e üye olmuş olursunuz hem de KOSGEB’e başvuru yapmak için destek ekranınız açılır.
KOSGEB sürecinde iş ve işlemlerde biraz sabırlı olmanızı da ayrıca öneriyorum. Çünkü, bazı durumlar gerçekten insanı yorabiliyor. Ancak, sabırlı olursanız, KOSGEB desteklerinden faydalanabilirsiniz.
KOSGEB’e üyelik sorgulama nasıl yapılır?
KOSGEB’e daha önce üye olmuş olabilirsiniz. Böyle bir durumu hatırlamıyorsanız, KOSGEB’e üyelik sorgulamasını yapabilirsiniz. Kaydınızın güncel olup olmadığını da görebilirsiniz.
KOSGEB’e üyelik ücreti nedir?
KOSGEB’e üyelik ücreti yoktur. KOSGEB ile ilgili tüm iş ve işlemleriniz ücretsizdir.
İlgili İçerik: KOSGEB nefes kredisi başvuruları başladı.
Sağlıcakla kalın.